Pyöräilyn edistäminen Kuopiossa

Viimeiset 50 vuotta yhteiskuntia eri puolilla maailmaan on suunniteltu pääsääntöisesti autoille. Tästä kehityskulusta on muutamia poikkeuksia, kuten kaikkien tuntemat Alankomaat ja sen eri kaupungit ja Kööpenhamina. Nyt kehityskulku on kääntymässä niin, että autoilun valta-asemaa aletaan purkamaan erinäisistä syistä. Yksi on niiden pyöräilyn huomattavan pieni tilantarve. Yliopistolla normaalina marraskuun päivänä oli pyöriä niin paljon, että jos pyöräilijät olisivat tulleet autoilla, olisi pitänyt rakentaa Snellmania-rakennuksen pinta-alan verran lisää autopaikkoja. Pyörät mahtuivat suunnilleen yhden luentosalin pinta-alalle.

Vain terveitä kouluja

Onni on, että Suomessa elää vahvana käsitys siitä, että kaikki ansaitsevat yhtä hyvää ja laadukasta opetusta riippumatta asuinpaikasta tai perheen tuloista. On kuitenkin hyvä muistaa, että opetuksen tasa-arvoon pyrkiminen ei saa olla ainoa tavoite.

Vesi on yhteistä omaisuuttamme

Suomalaisen yhteiskunnan tärkeä peruspilari on pitkään ollut yhteisen hyvän kuuluminen meille kaikille. Olemme syystä ylpeitä jokamiehen oikeuksistamme. Jokainen suomalainen saa kulkea vapaasti ja nauttia ympäristön ja luonnon virkistävästä annista.

Pikaraitiotie

Kommentissaan Kuopion kaupunkirakenne 2030-luvulle -työstä Kuopion Vihreiden jäsen Ari Paanala  tuo esille pikaraitiotien mahdollisuuksia. Siirry kommenttiin linkistä:...