Eurovaalit eivät ole välivaalit

Europarlamenttivaalit toimitetaan sunnuntaina 7.6.2009. Vihreät ovat tuottamassa vaaleihin kaikkien aikojen kovatasoisinta ehdokaslistaa – mukana ovat jo MEP Satu Hassi, kansanedustajat Heidi Hautala, Jyrki Kasvi ja Johanna Sumuvuori, sekä liuta muita vakuuttavia Vihreitä vaikuttajia. Lisäksi puskaradiot pöhisevät, että listalle olisi nousemassa vielä useita kovan tason kotimaisia nimiä, politiikasta sekä sen ulkopuolelta. Itä-Suomea tällä hetkellä edustavat lappeenrantalainen Hanna Holopainen ja nilsiäläinen Terhi Räsänen.

EU-vaalit ovat erityisesti meille Vihreille erittäin tärkeät vaalit. Toimimme Euroopassa Vihreässä parlamenttiryhmässä, joka on parlamentin 5. suurin ryhmittymä. Tärkein suuntaa antava lainsäädäntö tehdään Brysselissä – ei ole lainkaan yhdentekevää, millaiset poliitikot sillä tasolla asioista päättävät. Vihreän parlamenttiryhmän kasvu on tärkeä vastavoima mm. entisen itäblokin äärikonservatiivisille voimille.

Vihreiden virallinen tavoite on tuplata MEP-määränsä Suomessa kahteen edustajaan. Näissä(kin) vaaleissa tärkein viesti siis on: Jos ajattelet vihreästi, äänestä Vihreitä. Ääni Vihreille on ääni suvaitsemattomuutta vastaan.

Oma ehdokkaamme Pohjois-Savosta, Terhi Räsänen, etsii myös jatkuvasti uusia tekijöitä kampanjatiimiinsä! Kampanjassa kokeillaan useita uusia kampanjointikeinoja. Etenemme Vihreissä näihin vaaleihin ehdokkaat edellä, joten osallistumalla Terhin kampanjan tekoon osallistut myös Vihreiden vaalityöhön. Osallistua voit lahjoittamalla aikaa, ideoita tai rahaa. Lisätietoja kampanjapäällikkö Valtteri Suonmaalta, valtteri.suonmaa@vihreat.fi.

Ajankohtaista

Puoluesihteeri Panu Laturi vieraili Kuopiossa 10.3. kertomassa puoluestrategiasta. Tavoitteena on vuoden 2015 eduskuntavaaleissa nousta 30 kansanedustajan puolueeksi. Strategia käsitellään puoluekokouksessa 16.-17.5. Kuopion Vihreät pitivät strategialuonnosta hyvänä, mutta kritisoivat jäsenrekrytoinnin resursoinnin keskittymistä pk-seudulle. Strategiasta voi kysyä lisätietoja KuoVi:n puheenjohtajalta, kuopion.vihreat@vihreat.fi.

EU-vaaleihin liittyvät oleellisesti vaalilautakunnat. Jos olet ollut, tai olet kiinnostunut tulemaan mukaan vaalilautakuntien työhön (valvomaan ja järjestämään äänestystilannetta äänestyspaikoilla), ota yhteyttä Erkki Puuruseen (erkki.puurunen@pp.inet.fi) tai KuoVi:n puheenjohtajaan (kuopion.vihreat@vihreat.fi). Vanhoihin lautakunnan jäseniin otamme myös yhteyttä puhelimitse.

Politiikan kahvipöydät

Edellinen Burts-kahvilakeskustelu käytiin 24.3. aiheella Lehdot ovat vielä meidän. Lehtojensuojeluiltaa alusti biologi Anna-Riikka Ihantola. tilaisuudessa oli kiitettävä osallistujamäärä, kiitoksia kaikille osallistujille!

Seuraava kahvipöytäkeskustelu käydään aiheesta biojätteen energiahyötykäyttö.

Biojätteestä energiaksi – Kahvipöytäkeskustelua 21.4. klo 17

Kahvipöydässä puhutaan seuraavaksi biojätteen ja biomassojen energiahyötykäytöstä. Kuinka biojätteestä saadaan energiaa? Saadaanko sähkö tulevaisuudessa biokaasusta? Mikä on biokaasun tuotannon nykytila Suomessa? Mitä ympäristövaikutuksia biokaasutuotannosta syntyy?

Tervetuloa keskustelemaan biojätteen energiakäytöstä Burts Tea & Coffeen ”kabinettiin”, H-talon Valopihalla (Kauppakatu 32) 21.4. klo 17:00 alkaen. Alustajana toimii Toni Taavitsainen Suomen Biokaasuyhdistys ry:stä. Kahvila palvelee normaalisti koko tilaisuuden ajan.

Tulevia

Valtuustoryhmien ja lautakuntien kokousajat saat selville osoitteesta www.kuopio.fi

MEP Satu Hassi vierailee Kuopiossa tiistaina 7.4. ja osallistuu klo 12 – 13 H-talon Valopihalla (Kauppakatu 32) järjestettävään ilmasto- ja energiapaneeliin. Panelisteina Hassin lisäksi ovat kaukolämpöjohtaja Seppo Partanen ja ympäristönsuojelutarkastaja Erkki Pärjälä. Keskustelua johtaa eurovaaliehdokas Terhi Räsänen.

Tule tapaamaan Satua ja esittämään omat kysymyksesi tai terveisesi Euroopan parlamentille! Kahvila Burts palvelee normaalisti tilaisuuden ajan. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kuopion ja Pohjois-Savon Vihreät. Lisätietoja Minna Heikka, p. 040 552 4994.

Puolueiden yhteinen vapputilaisuus järjestetään perinteikkäästi nyt jo toista kertaa Kuopion torilla. Ohjelmassa on musiikkia ja puolueiden järjestämää ohjelmaa – suurin osa varmastikin puheita. Vihreitä edustaa euroehdokas Terhi Räsänen. Tervetuloa Kuopion torille 1.5. klo 11-13.

Hallituksen ja yhdistyksen päätökset

Yhdistyksen hallitus on kokouksissaan 9.3. ja 25.3. päättänyt mm:

1§ Hyväksyä ja allekirjoittaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen
2§ Kommentoida puoluestrategiaan
3§ Hyväksyä uudet jäsenet

Yhdistyksen hallitus on yhteiskokouksissa valtuustoryhmän kanssa 16.3. ja 23.3. päättänyt mm:

1§ Merkitä tiedoksi, että KH on nimennyt Savonia-kirjallisuusraatiin Elina Itkosen
2§ Esittää kaupunginvaltuustolle koulutus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varajäseneksi Kalevi Puomilahtea
3§ Esittää kaupunginvaltuustolle Savonia-AMK:n yhtymävaltuuston jäseniksi Tuomo Lyhtyä ja varalle Valtteri Suonmaata
4§ Esittää savonia-AMK:n yhtymävaltuustolle yhtymähallituksen jäseneksi Ari Nissistä ja varalle Tuomo Lyhtyä.

Yhdistyksen kevätkokous on 25.3. päättänyt mm:

1§ Hyväksyä vuoden 2008 toimintakertomuksen
2§ Vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden tilivelvollisille
3§ Esittää piirin kevätkokoukselle listan nimistä esitettäväksi eteenpäin puolueen luottamustehtäviin liittyen.
4§ Nimetä puoluekokousedustajat
5§ Nimetä piirin kevätkokousedustajat
6§ Nimetä Visili ry:n kevätkokousedustajan
7§ Hyväksyä hallituksen esityksen puoluestrategialausunnoksi

Valtteri Suonmaa
puheenjohtaja
Kuopion Vihreät ry