Askelmerkit asettumiseen ehdolle Kuopion kaupunginvaltuustoon kaudelle 2013-2016 Kuopion Vihreiden listalla kuntavaaleissa lokakuussa 2012.

 1. Ilmaiset meille kiinnostuksesi kunnallisvaaliehdokkuutta kohtaan vaaleissa 2012 tai joku ilmiantaa sinut meille mielestään hyvänä ehdokkaana.
 2. Otamme sinuun yhteyttä.
 3. Toimitamme sinulle tutustuttavaksi ehdokassopimuksen (täytettävä pdf-tiedosto) ja tietoa ehdokkuudesta Kuopion Vihreissä (tämä asiakirja). Kehotamme sinua myös tutustumaan Kuopion Vihreiden yhteistoimintaohjeiden vaaleja ja luottamushenkilöiden toimintaa koskevaan osaan.
 4. Kun olet valmis sitoutumaan ehdokkaaksemme sovimme kanssasi ehdokashaastattelun, jossa käymme läpi em. asiakirjat ja keskustelemme lisää ehdokkuudesta. Teet päätöksen liittyä Vihreiden jäseneksi tai asettua ehdolle sitoutumattomana. Allekirjoitat ehdokassopimuksen.
 5. Vaalityöryhmämme tekee esityksen ehdolle asettamisesta yhdistyksen hallitukselle.¹
 6. Yhdistyksen hallitus tekee esityksen ehdolle asettamisesta yhdistyksen kokoukselle.¹
 7. Yhdistyksen kokous päättää ehdolle asettamisesta tai delegoi päätösvallan asiassa yhdistyksen hallitukselle, joka tekee päätöksen.¹
 8. Kuopion Vihreät allekirjoittaa ehdokassopimuksen ja siitä tulee molempia osapuolia juridisesti sitova.¹
 9. Keräät yksin tai yhdessä 1-2 muun ehdokkaan kanssa kampanjatiimin, jolla suunnittelette ja toteutatte kampanjanne osana Kuopion Vihreiden kunnallisvaalikampanjaa 2012. Neuvomme sinua kampanjan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Päätät ja vastaat itse kampanjasi taloudellisesta raamista, se on kuitenkin vähintään ehdokasmaksunsuuruinen ja enintään Vihreiden asettaman kampanjakaton suuruinen.
 10. Järjestämme tietyt studioajat jolloin käyt järjestämässämme ehdokaskuvauksessa. Saat neuvoja kuvaukseen valmistautumiseen meiltä.
 11. Tarjoamme ehdokkaille verkostoitumis- ja kouluttautumismahdollisuuksia vaaleihin johtavan vuoden aikana. Pääset myös osallistumaan Kuopion Vihreiden kunnallisvaaliohjelman laatimiseen.
 12. Suunnittelet vaalikampanjasi hyvissä ajoin ja toteutat sitä nousevalla tempolla koko syksyn 2012 vaalipäivään saakka. Osallistut Kuopion Vihreiden kampanjatapahtumien toteuttamiseen.
 13. Äänioikeus määräytyy 7.9.2012. Kuopion Vihreät toimittaa ehdokaslistansa, sisältäen sinun ehdokashakemuksesi, Kuopion kaupungin keskusvaalilautakunnalle 18.9.2012 klo 16 mennessä.
 14. Kuopion kaupungin keskusvaalilautakunta varmistaa vaalikelpoisuutesi ja vahvistaa ehdokasasettelun 27.9.2012. Tämän jälkeen ehdokkuutta ei voi enää peruuttaa.
 15. Kuopion Vihreät levittää kaikki ehdokkaat sisältävät julisteet virallisille vaalimainospaikoille Kuopiossa (todennäköisesti 10.10.2012).
 16. Kampanjointi edellyttää sinulta aktiivista toimintaa lähes viikon jokaisena päivänä lokakuun alusta vaalipäivään saakka.
 17. Maksat ehdokasmaksun ja julkaiset vaalirahoituksesi ennen ennakkoäänestyksen alkamista 17.10.2012.
 18. Kuopion Vihreät jakaa kaikki ehdokkaat esittelevän materiaalin jokaiseen talouteen ennakkoäänestyksen alkaessa.
 19. Ennakkoäänestyspäivät: 17. – 23.10.2012. Ennakkoäänestyksen alkaessa yhteinen kampanjapäivä.
 20. Varsinainen vaalipäivä: 28.10.2012 Vietä vaalivalvojaisia kanssamme: malja menestykselle!
 21. Huolehdit että kaikki ehdokkuuteesi ja kampanjaasi liittyvät sitoumukset tulevat hoidettua.
 22. Osallistut vaalitulokseen perustuvien kaupunginhallitus, lautakunta ym. paikkojen täyttämiseen yhteistoimintaohjeemme mukaan. Toimitat luottamushenkilöpaikkasi isäntäorganisaatiolle luottamushenkilömaksuvaltakirjan joka on ehdokassopimuksen liitteenä. Osallistut Vihreiden valtuusto- ja luottamushenkilöryhmän toimintaan ja hoidat vastaanottamiasi luottamustehtäviä huolellisesti vaalikauden loppuun tai kunnes joudut ne muusta syystä jättämään.

 

¹ Vaiheet 5-8 etenevät ehdokkaiden osalta eri tahtiin ja ovat normaalin yhdistysdemokratiaan kuuluvan luottamuksen vaatimuksen alaisia.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi!