Kuopion Vihreät nimesi sunnuntaina 10.6. ensimmäiset ehdokkaansa syksyn kunnallisvaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat: Harri Auvinen, Eero Eloranta, Irja Harju, Sanna Husso, Tanja Kaipainen, Veera Karvonen, Mari Kauhanen, Tapani Kersalo, Anton Laakso, Eija Luostarinen, Ari Nissinen, Hannele Nykänen, Raimo Ojala, Lucien Sene, Sirpa Silvennoinen, Allan Snellman, Valtteri Suonmaa, Antti Tuononen ja Jari Väisänen.

Kuopion Vihreiden tavoitteena on täysi 89 ehdokkaan lista ja nostaa paikkamääränsä valtuustossa kymmeneen. ”Se oli jo edellisissä vaaleissa varsin lähellä eikä tarvittava nousu kannatusprosentissa olisi kovin suuri, mutta kuntaliitokset Karttulan ja Nilsiän kanssa sekä Kuopion kasvu tarkoittavat että äänimäärämme pitää nousta huomattavasti. Haaste ei ole ihan pieni”, Kuopion Vihreiden puheenjohtaja Tero Kankaanperä toteaa.

”Kokemuksen karttuessa myös paikka kaupunginhallituksessa kiinnostaa”, jatkokautta hakemaan lähtevä valtuustoryhmän puheenjohtaja Harri Auvinen sanoo, ”Laajeneva Kuopio tarvitsee erittäin yhteistyökykyisen kaupunginhallituksen.”

”Kuopion ehdokashankinta on hyvällä mallilla. Kunnallisvaaleissa paalutetaan myös asetelmia vuoden 2015 eduskuntavaaleihin kun Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala kisaavat yhtenä vaalipiirinä siitä, kumman vanhan vaalipiirin alueelta ensimmäinen Vihreän kansanedustaja tulee”, tuoreelta valittuja ehdokkaita kannustamassa käynyt puoluesihteeri Panu Laturi toteaa. Kesän ratatyöt kirvoittivat Laturista myös kommentin Kuopion junayhteyksistä: ”Kuopion yhteyttä Helsinkiin on nopeutettava, ja siihenhän tämä tähtää, mutta matka-aika pitää saada kolmeen tuntiin – se parantaisi Kuopion kilpailukykyä suurten kaupunkien joukossa merkittävästi!”

Lisätietoja:

hallituksen puheenjohtaja Tero Kankaanperä, 050 593 1243