Kaupunginvaltuutettu Anne Paulo-Tuovisen aiemmin 17.6.2015 Savon Sanomissa julkaistu blogikirjoitus.

Kuopion Mölymäkeä odottavat valtavat muutokset. Arkkitehtuurikilpailun tulokset ovat nähtävissä Apajassa. Ari Lahtikin piirrättää omia unelmiaan Keskuskentän alueelle. Pitäisikö asettua vastustamaan muistojen täyteisen alueen rakentamista?
Ensimmäinen muistoni Keskuskentältä on äidin kanssa raveissa käynti 60-luvun lopulla. Talvisessa päivässä hevoset hörisivät ja kakkarat höyrysivät. Totoliput ostettiin luukulta jostain puurakennuksesta. Hurjasti jännitti.
Toiseksi muistan äitienpäivän 1976, hiekkakentällä pelasivat Koparit ja GBK, sää oli kylmä. Saatoinpa silloin ajatella, että lihaksikkaat jalat olisivat miehessä laadun tae. Myöhemmin olen päätellyt, ettei se ole miehessä ollenkaan keskeinen ominaisuus.
Kauppaoppilaitoksen salissa esiintyi 70-luvulla Wigwam. Sitä kuunneltiin punatukkaisen Tuovisen kanssa. Hienoa oli olevinaan, vaikka en Wigujen musiikkia ymmärtänyt. Enkä ole vieläkään oppinut siitä tykkäämään. Tuovisesta tykkään vieläkin.
Kuopiolaisten Mölymäki on täynnä muistoja. En voi kuitenkaan palata äidin kanssa raveihin, Koparit ei pelaa ja Kopista parempia konserttipaikkoja kaupungissa on monta. En käy vastustamaan Mölymäen rakentamista, vaan toivon sinne monille kuopiolaisille kauniita asuntoja ja vilkasta elämää.