Minun ensimmäinen valtuustokokous on nyt takana. Meidän ryhmän toiminnasta ja itse kokouksesta jäi mukava ja innostunut ensivaikutelma.

Valtuustoryhmän ryhmäkuva 4.9.2017Kokouksessa käsiteltiin mm. aikaisemmin tulleita valtuustoaloitteita ja asemakaavan muutosehdotuksia Saaristokaupungin ja Jynkän alueella. Savo-Pielisen jätelautakunnan jäsenten valitseminen jätettiin pöydälle eli siihen palataan seuraavassa kokouksessa, koska luottamushenkilöiden valitsemisessa on ollut epäselvyyksiä ja neuvottelut vielä jatkuvat. Valitettavasti Kuopion Vihreiden paikka on yksi vaaka-laudalla olevista.

Itse päätökset eivät aiheuttaneet keskustelua, vaan ennemmin aihepiirit herättivät poliittista keskustelua. Parina nostona ryhmämme Heikki Meriranta piti hyvän puheenvuoron lastenhoitopaikkojen paremman mitoituksen tarpeellisuudesta etenkin Saaristokaupungissa, ja Veera Willman nosti hyvin esille joukkoliikennettä parissa napakassa puheenvuorossa. Olin myös samaa mieltä Matti Sariolan kanssa siitä, että keskustan kehittämisessä tulisi mennä kaikille avoin olohuone –tyyppiseen suuntaan.

Valtuustosalissa kiersi kaksi valtuustoaloitetta jotka molemmat allekirjoitin: Kokoomuksen jättämä aloite maksuttomasta ehkäisystä, sekä Perussuomalaisten jättämä aloite yrittäjäkeskuksesta aloitteleville yrittäjille. Molemmat menevät virkamiesten käsittelyyn, ja kuulemmekin niistä varmaan tulevissa kokouksissa. Kokouksessa itselleni alkoi hahmottumaan minkälaisia hyvien aloitteiden tulisi valmistelultaan ja sisällöltään olla. Eikun vaan työstämään omia aloitteita!

Laura Pulkka

Laura Pulkka

kaupungin valtuutettu